Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Luca D'Andrea: Bjerget

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 20 Aug, 2017 21:46

Fra forlagets omtale:
I 1985 blev tre unge mennesker myrdet i Dolomitterne. Ligene var grusomt skamferede, og sagen forblev uopklaret. Tredive år senere hører Jeremiah Salinger, en amerikansk tilflytter, tilfældigt om sagen og begynder at grave i bjergets hemmeligheder på trods af de lokales modstand. Jagten på sandheden ender med at blive som en besættelse for ham.

En italiensk thriller, der vil holde dig lysvågen til sent. For hvad er det for hemmeligheder, der ikke kan tåle dagens lys? Hvad er det for ondskab, der gemmer sig i bjergene?


Min anmeldelse
Krimi eller thriller? Nok nærmere begge dele, men uanset hvad så er det en grum og spændende historie med mange overraskelser undervejs og fra et interessant miljø.

En amerikansk filmmand, Jeremiah Salinger, med en dokumentarserie bag sig møder en ung kvinde fra de italienske Dolomitter. Efter dramatiske optagelser i forbindelse med en lavine på bjerget Blatterbach, hvor Jeremiah med nød og næppe overlever, flytter de sammen hjem til hendes hjemegn, så han kan komme sig.

Han begynder snart at kede sig og kommer på sporet af en uopklaret drabsgåde på Blatterbach ca. 30 år tidligere. De lokale beboere er stadig berørt af det voldsomme mord på de tre unge mennesker dengang, og det er svært at få styr på oplysninger om det hele.

Jeremiah har stadig mareridt pga. ulykken under lavineoptagelserne, og har en intens fornemmelse af en ondskabsfuld naturånd i bjerget. Den skræmmende stemning opleves også af en del af de lokale beboere, og der eksisterer også flere myter om stedet. Kan det passe, at der dybt nede i bjerget findes farlige væsener, og kan det være være dem, der står bag mordene dengang?

Samtidig rummer landsbyen andre hemmeligheder og farer, ligesom en stor del af beboere har flere og skjulte dagsordener, det er svært at finde ud af baggrundene for.

Jeremiah forsøger ihærdigt at finde svarene på en række spørgsmål og sætter undervejs sit eget og andres liv på spil. Og farligt bliver det alle måder, inden næsten alle gåder løses, og der findes svar på næsten alle spørgsmål. Men også kun næsten, for tilbage står spørgsmålet, om et bjerg kan bære ondskab i sig, eller om der muligvis findes overlevede væsner fra forhistorisk tid dybt nede i bjergets indre.

For mig kammer det over med denne sidste del af plottet. Det vil sikkert gøre sig på film, men som en del af plottet i bogen, virker det på mig bogstaveligt som overkill. De mere jordbundne dele af plottet er drabelige og dramatiske nok til at gøre bogen særdeles spændende som både thriller og krimi.

Jeg giver den 7 krimiskydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Bogen blev tilsendt fra forlaget som anmeldereksemplar i en tidlig og ikke korrekturlæst udgave. Bogen udkom(mer) 1. september, men jeg har fået lov til denne tidlige anmeldelse - 20. august)

Luca D'Andrea
Bjerget
Lindhardt og Ringhof, 2017

493 sider

  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post94

Jesper Stein: Papa

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 16 Aug, 2017 22:46

Fra bogens bagside:
På et hotel i Berlin møder den albanske mafiahåndlanger Bashkim en frygtindgydende dansk gangster. Narko og penge skifter hænder, og de aftaler en ny handel med store mængder våben - sælgeren er den russiske mafiaboss Papa og køberen columbianske FARC.

Samtidig bliver 143 bankbokse tømt i en kælder ved Nørreport i København. Vicepolitikommisssær Vicki Thomsen skal opklare sagen, og hun bliver fra første færd modarbejdet af sine midaldrende mandlige kolleger i Røveri. Ingen ved, hvad boksene præcist indeholdt, men det står hurtigt klart, at det har en forbindelse til russiske kriminelle.

Vicki Thomsens tidligere kollega Axel Steen har skiftet job og er blevet ansat som undercoveragent PET. Det bringer ham til Amsterdam, hvor han infiltrerer kriminelle miljøer. Han er den fødte agent, men en ny opgave udvikler sig til den farligste og mest omkostningsfulde aktion, han nogensinde har været involveret i.

Min anmeldelse:
Da jeg som bibliotekar og lektør anmeldte og beskrev de tre første bøger i serien om Axel Steen for Dansk BiblioteksCenter, var jeg klar over, at noget stort og godt var dukket op. Da bind 4, Aisha, udkom i 2015 blev indtrykket yderligere styrket, og både spændings- og kvalitetskurven stiger yderligere med denne den seneste bog i serien.

Egentlig siger bagsideteksten tilstrækkeligt - måske rigeligt - om bogens indhold, for netop Steins greb om plot og tempo i afsløringen af sagens rette sammenhæng gør læsningen ekstra god. Derfor er det ærgerligt for fornøjelsen at vide for meget inden læsningen.

Axel Steen er en hård nyser også overfor sig selv, og igen er der en perfekt ubalance mellem hans komplicerede privatliv og hans aktiviteter som agent og opdager. Der skabes et spændingsfeltet, som rækker langt ud over og op over mere traditionelle politiromaner med hovedpersoner, der har ondt i samlivet og leveren.

Der er absolut sandsynlig og faktuel baggrund for bogens forskellige konflikter og sager, og tilsat bogens effektfulde actionelementer får vi en vedkommende og vildt spændende krimihistorie med både nationale og internationale skurke.

Send endelig Axel Steen på nye eventyr hurtigst muligt! Det kan kun blive til et rent pletskud med 10 krimiskydeskivepoint her og 5 krimihjerter på krimifan.dk

(1: Uro - 2: By, bye blackbird - 3: Akrash - 4: Aisha)

Jesper Stein
Papa
Politikens Forlag, 2017
410 sider

  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post93

Andrew Wilson: Talent for mord

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 15 Aug, 2017 09:52

Fra bogens bagside og forlagets presseomtale:
I 1920'ernes London er Archie og Agatha Christie ikke et hvilket som helst nyrigt middelklassepar. Med seks populære detektivromaner bag sig har Agatha etableret sig som én af Englands skarpeste krimihjerner, og parret fører tilsyneladende en forgyldt tilværelse i det celebre London.

Men bag facaden lurer pengeproblemer, fortvivlelse og utroskab. Da en mystisk fremmed pludselig dukker op og truer Agatha med at ødelægge familiens gode ry, bliver hun tvunget til at bruge sit talent for mord: Hun må planlægge drabet på en uskyldig kvinde.

I vinteren 1926 forsvandt virkelighedens Agatha Christie pludselig i ti dage. Hun talte aldrig om, hvor hun var, og som resultat er hendes forsvinden forblevet et af de store mysterier i moderne tid.

I denne superbt researchede detektivroman sammenflettes virkelige hændelser og sort opspind i en klassisk, britisk mordgåde: Hvad skete der egentlig i løbet af de dage?


Min anmeldelse:
Da jeg begyndte at læse krimier, var Agatha Christies bøger nogle af mine favoritter, så jeg må vist gennem årene have læst alle hendes bøger. Først for nogle år siden, fandt jeg ud af, at hun havde en aldrig afsløret hemmelighed: nemlig hvad der fik hende til at forsvinde i 10 dage, og hvad hun lavede i den periode. Det er der lavet film om, og mange har undersøgt og fantaseret over sagen, men den hele sandhed bliver nok aldrig afsløret. Var baggrunden jalousi, skriveblokering, økonomiske problemer, depression eller noget andet?

Med denne krimi af Andrew Wilson får vi hans frit fabulerende og dramatiske udgave af baggrunden for Agatha Christie's forsvinden, og det er bestemt ikke kedeligt. Foruden at få en historie med et sindrigt og spændende plot, så får vi en hyggelig historie, der er helt i Christies stil og med samme tidsånd. Han lader bogens Christie udnytte den viden om mordmetoder, som forfatteren Christie havde lader sine mordere bruge i bøgerne.

Tag en underholdende tur tilbage til både Christies litterære verden og faktiske samtid. Uden at vide, om Wilson på nogen måde overhovedet har ret, vil jeg sige, at det ofte er lige meget, om historier er fantasifulde løgnehistorier, bare de er gode - og det er denne bog!

Jeg giver den 7 krimiskydeskydepoint og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Bogen er modtaget fra forlaget som anmeldereksemplar.

Andrew Wilson
Talent for mord
Gads Forlag, 2017

373 sider  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post92
Next »