Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Robert Bryndza: en dobbeltanmeldelse af de første 2 bøger med Erika Foster

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 12 Aug, 2018 23:04


Pigen i isen
Fra bogens bagside:
Kriminalkommissær Erika Foster tilkaldes, da liget af en ung kvinde findes under den tykke is på en sø i det sydlige London. Offeret er en smuk ung societypige, der på overfladen levede det perfekte liv. Men da Erika får øje på slægtskabet mellem dette mord og drabet på tre prostituerede, tyder noget på, at pigen i isen gemmer på en hemmelighed.

Men Erika må også slås med sin egen fortid. For den sidste sag, hun havde, gik alvorlig galt og førte til hendes mands død, og Erika tvinges nu til at bekæmpe sine egne dæmoner i sin søgen efter en forbryder, som er mere farlig end nogen anden, hun har mødt.

Robert Bryndz
Pigen i isen
Politikens Forlag, 2017
381 sider


Øjne i mørket
Fra bogens bagside:
En læge findes død insinuerende seng, kvalt, bagbundet og med en plasticpose over hovedet. Et par dage senere dukker et lignende offer op tevandet sted i London. Kriminalkommissær Erika Foster sættes på sagen, og snart afsløres konturerne af en uhyggeligt velforberedt serienorder, der årvågent iagttager sine ofre.

Men hvorfor er alle ofrene enlige mænd? Hvorfor henligger deres fortid i skygge? Og hvad er deres forbindelse til morderen? Mens Erika forsøger at finde svarene, retter morderen sit blik mod hende.

Robert Bryndza
Øjne i mørket
Politikens Forlag, 2018
361 sider


Min samlede anmeldelse:

Jeg fik først læst de 2 bøger, året efter at den første udkom, og det var nummer 2 i serien, som fik mig i gang med læsning af bøgerne i rækkefølge og lige efter hinanden.

Havde jeg nu læst bøgerne med et års mellemrum og med mange bøger indimellem, ville mine anmeldelser måske have været anderledes. Men ved at læse bøgerne på denne måde, opdagede jeg, at bøgerne var ret ens i opbygning af plot og personbeskrivelse. Det sidste er ret logisk for en serie, hvor disse bøger er de første 2 bind, og hvor der er 4 mere uoversatte, men jeg oplevede de to ret ens plot som rigeligt uinspirerede fra forfatterens side.

Vel er det meget spændende bøger, og vel er hovedpersonen, Erika Foster, interessant, og vel var jeg godt underholdt under læsningen. Det er nemlig jævn god underholdning, men desværre uden nye og spændende greb for genren.

Efter endt læsning og efter at have tænkt over bøgerne må jeg sige, at jeg er blevet lige så underholdt af andre bøger samt af flere af de engelske krimiserier, der kan opleves på fjernsyn og digitale kanaler.

Skabelonen er velkendt: en traumatiseret og meget effektiv opdager, men med en uregerlig opførsel i forhold til chefer og regler, og som selvfølglig både sætter livet på spil og opdager sagens rette sammenhæng. Hertil kommer en seriemorder med en mission.

Det betyder ikke, at jeg vil stoppe læsning af serien her, hvis de næste bøger også oversættes. Jeg vil - ligesom med tv-serierne - give den/de kommende bøger en chance og lade mig underholde (håber jeg) endnu engang, men jeg er spændt på, om der kommer fornyelse. Det håber jeg.

Som standardkrimi kan jeg samlet set ikke give bøgerne mere end 7 skydeskivepoint og 3 krimihjerter på krimifan.dk,
(Men havde jeg kun læst den ene, ville jeg måske have givet den 8 point og 4 hjerter.)  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post170

Judy Leigh: Damen som købte en bus og bare kørte

Alt muligt andet godtPosted by Per Drustrup 07 Aug, 2018 22:11

Fra bogens bagside:
Det er aldrig for sent at opleve sit livs eventyr. Evelyn Gallagher fortryder bitterligt den hurtige flytning til plejehjemmet i Dublin. Selvom hun er femoghalvfjerds og netop blevet enke, så er hun langt fra døden nær. Så en morgen, mens hele plejehjemmet sover, trisser Evelyn ud gennem porten for aldrig at vende tilbage. Hun begiver sig ud på sit livs eventyr gennem Europa.

Men det er ikke alle, som synes, at store eventyr er passende for en dame i Evelyns alder, slet ikke hendes søn Brendan og hans kone Maura. Sammen begiver de sig ud for at lede efter Evelyn og følger et spor af mystiske sms'er for at få hende hjem igen.

Da de endelig finder hende, får de sig en overraskelse, for mens Brendan og Maura har opgivet kærligheden, så har Evelyn det ikke.Min anmeldelse:
Da jeg læste om bogen, faldt jeg for beskrivelsen og fik lyst til at læse den, fordi den vakte mindelser om de ret forskellige, men alle charmerende og gode bøger: "Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd" af Rachel Joyce, "En sidste ferie" af Michael Zadoorian og "Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt" af Jonas Jonasson. Bogens engelske titel er "A grand old time", mens dens danske titel lægger sig ret tæt op af især den sidste titel.

Sådan begynder bogen også. Målrettet og meget bevidst om sin situation og med uforløst eventyrlyst drager Evelyn ud i verden. På sine første etaper guider tilfældigheder hende til møder med forskellige interessante mennesker, og det er ret underholdende at følge hendes færd gennem England til Frankrig, hvor hun på et tidspunkt køber en lille autocamper og fortsætter på egen hånd.

Parallelt med den del af handlingen følger vi hendes frustrerede søn, Brendan, og spillet/situationen mellem ham og hans kone, Maura. Han er på flere måder kriseramt, og det er deres barnløse ægteskab også. Alligevel vælger de sammen at bruge ferien på at eftersøge Evelyn med postkort og beskeder som eneste spor.

Herfra skifter bogen stil fra at være historien om en livskraftig, stærk ældre dame fyldt af eventyrlyst til at blive en romantisk kærlighedshistorie, og det kom så meget bag på mig, at jeg var lige ved at opgive læsningen. Dels følte jeg, at mine forventinger - forkerte eller ej - ikke blev opfyldt. Dels er jeg ikke den store læser af romantiske kærlighedshistorier, men det er måske en kromosomfejl, for det ved jeg, at mange andre er. Men selvfølgelig læste jeg den færdig.

Der er ingen skurke i denne historie kun personer, der på forskellig vis leder efter lykke og gode oplevelser. Det er på den måde en positiv historie om to generationers vej gennem livet med kærligheden som mål. Som bagsideteksten næsten afslører, finder Evelyn kærligheden på sin rejse, og jeg overrasker nok ingen ved at fortælle, at situationen også ændrer sig til det bedre for Brendan og Maura. Præcist hvad der sker, vil jeg ikke ikke afsløre her.

Der gik på den måde lidt for meget varm sødsuppe uden lidt stærkt krydderi og uden et drys humor i bogen til min smag, men ingen læsere har identiske smagsløg, så bogen vil helt sikkert finde sine læsere, der vil læse bogen som en positiv og varm kærlighedshistorie.

På min personlige blog kan jeg ikke give bogen mere end 3 små stjerner, mens andre sikkert vil læse den som en 5-stjernet bog.

Judy Leigh
Damen som købte en bus og bare kørte
HarperCollins Nordic, 2018
364 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post169

Anders Roslund og Börge Hellström: Tre minutter

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 30 Jul, 2018 22:54

Fra bogens bagside:

COLUMBIA
Piet Hoffmann arbejder som livvagt for El Mestizo, en livsfarlig, skruppelløs narkoforbryder. Hoffmann er det eneste menneske, El Mestizo stoler på. Hvad han ikke ved er, at Hoffmann arbejder undercover for den amerikanske regering.

USA
Kampen mod narkokartellerne i Columbia ledes fra inderkredsen i Det Hvide H.us. Lederen af kampen er nummer tre på rangstigen, lige efter præsidenten og vicepræsidenten. Han rejser til Columbia for at vise sin styrke og motivere sine soldater. Det skulle han aldrig have gjort.

SVERIGE
Kommissær Ewert Grens får en hemmelig opgave af sin chef. Noget er gået helt galt i Columbia. En svensk statsborger, der arbejder undercover, er indblandet. Grens og Hoffmann har mødt hinanden før - men denne gang er de på samme side.Min anmeldelse:
Hvis en undercoveragent i Sverige lever et meget farligt liv, så er livet som undercover agent blandt columbianske narkogangstere en hel del mere livsfarligt. Men på denne grumme internationale scene agere Piet Hoffman mindst lige så effektivt og målrettet, som han gjorde i Sverige i "Tre sekunder".

Hans rolle er at forsyne de amerikanske myndigheder med informationer om narkofremstilingen i Columbia og distributionen til resten af verden, og det kan kun ske ved aktivt at spille med på de voldelige vilkår, og det prøver han personligt at komme overens med, og det gælder også hans kone, som sammen med parrets to små drenge også er gået under jorden i Columbia.

Situationen forværres voldsomt, da lederen af et amerikansk styrke med opgaven at bekæmpe narkogangsterne en tur til Columbia bliver taget til fange og tortureret. På trods af at de amerikanske myndigheder kender Piet Hoffmanns rolle, sætter de ham som del af narkomiljøet alligevel på en dødsliste, og så forværres situationen markant for Hoffmann og hans familie. Han bliver en også et muligt mål for de amerikaner droneangreb.

Det er her Ewert Grens kommer ind i billedet. Han sendes til Columbia for sammen med nogle amerikanske nøglepersoner at redde familien Hoffmann ud af landet og helst tilbage til Sverige, selv om en retssag venter ham der. Så vil jeg ikke fortælle mere af handlingen. Den skal I som læsere selv opleve, men der er godt gang i begivenhederne!

Vold og anvendelse af avanceret teknologi er øget yderligere et par effektfulde trin i forhold til bind 1. Begge dele virker både voldsomt og voldsomt realistisk, og det virker velanbragt og helt fantastisk godt i forhold til konflikten og historiens dramatiske flow. Piet Hoffmann er hamrende effektiv til at planlægge og udføre sin planer til mindste detalje. Her kunne såvel Olsen-banden som James Bond lære en hel del. Og så er det hele rigtigt godt fortalt i et både detaljerigt, levende og effektivt sprog.

Hvordan det hele ender, vil jeg da ikke afsløre, men der kommer en fortsættelse, men jeg røber ikke for meget ved at fortælle, at historien ender med et herligt twist, der nok vil virke amoralsk på de fleste, men som er fuldstændigt logisk i historiens univers.

Bøgerne "Tre sekunder" og "Tre minutter" indgår i forfatterparrets serie med Ewert Grens, men udgør samtidig en selvstændig trilogi med Piet Hoffmann som hovedperson, idet næste bog i serien, "Tre timer", udkommer på dansk til november, men med Anders Roslund som eneforfatter pga. Börge Hellströms død i 2017. Den er jeg rigtigt spændt på at læse!!

Læs min anmeldelse af den spændende "Tre sekunder" her: http://blog.drustrup.dk/#post165

Jeg giver med glæde gerne også denne nye bog i serien 9 sikre krimiskydeskivepoint her og 5 krimihjerter på krimifan.dk


Anders Roslund og Börge Hellström
Tre minutter
Modtryk, 2018
477 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post168

Nele Neuhaus: Ulven

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 28 Jul, 2018 11:12

Fra bogens bagside:
Hvor meget ved du egentlig om dine nærmeste, og hvem kan du stole på?

En varm junidag bliver liget af en ung pige reddet op af floden ved Eddersheim små 30 kilometer fra Frankfurt at Main. Obduktionen viser, at hun er blevet mishandlet og derefter myrdet. Det mærkelige er, at ingen savner hende.

To uger efter fundet står Pia Kirchhoff og hendes chef, Oliver von Bodenstein, stadig på bar bund i sagen, ikke engang mysteriet om pigens identitet er opklaret. Stemningen er på nulpunktet, da de bliver kaldt ud til et andet tilfælde: En berømt og berygtet tv-vært er blevet overfaldet, måske fordi hun i sin research er kommet for tæt på den forkerte slags mennesker? Om de to sager hænger sammen, er opstil Pia Kirchhoff og Oliver von Bodenstein at opklare i en intens efterforskning, der konfronterer dem med den største brutalitet, de endnu har mødt.

Min anmeldelse
Nele Neuhaus har tidligere fået udgivet to bøger på dansk, og begge er med samme opdagerpar. De har ligesom denne nye selvstændige emner som baggrund for kriminalhistorierne, samtidig med at de alle foregår Taunus-området nær Frankfurt am Main. De udspiller sig her i tætte miljøer, hvor folk kender hinanden gennem mange år, og hvor gamle forhold spiller ind i nutiden. Det er især tilfældet i den første bog på dansk: "Snehvide skal dø". I den næste - "Den der sår vind" - er temaet desuden vindkraft og placering af vindmøller.

Det er helt umuligt at fortælle ret meget om, hvilket grundlæggende tema denne nye bog har, for det vil være ærgerligt at afsløre ret meget mere af handlingen, end der beskrives på bagsiden

Bare vil jeg sige, at det igen er en velkomponeret historie, Nele Neuhaus har lavet. Tingene hænger selvfølgelig sammen, men sammenhængene og de traumatiske begivenheder bliver først endeligt afdækket sidst i bogen. Ved at afsløre for meget vil jeg ødelægge kommende læseres mulighed for at blive fascineret og fanget ind af historiens dele og bogens spændingsopbygning. Derfor vil jeg heller ikke forklare titlen!

Det er en absolut realistisk og ualmindelig barsk historie, der vil kunne holde opmærksomheden fanget hos rigtig mange læsere, og som desuden udbygger kendskabet til det tyske lokalmiljø, Nele Neuhaus skriver sine bøger ind i. Også situationen for og mellem makkerparret udvikler sig fra bog til bog, og det er også godt skrevet. Alene derfor er det vigtigt at læse bøgerne i rækkefølge.

Her kan jeg så undre mig lidt over, at forlaget ikke har oversat og udgivet de første 3 bøger i serien, der på tysk i alt rummer 8 bind. "Ulven" er nummer 6, mens de forrige var nummer 4 og 5. Det sker forhåbentligt snart - sammen med de næste bøger. Det vil jeg se frem til.

Jeg giver gerne denne bog 8 point på min krimiskydeskive og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Nele Neuhaus
Ulven
People's Press, 2018
475 sider

Her er link til mine anmeldelser af de foregående bøger i serien:

Nele Neuhaus: Snehvide skal dø - blog.drustrup.dk/#post4

Nele Neuhaus: Den der sår vind - blog.drustrup.dk/#post95

  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post167

Golnaz Hashemzadeh Bonde: Det var os

Alt muligt andet godtPosted by Per Drustrup 26 Jul, 2018 13:19

Fra bogens bagside:
Nahid møder Masood, den aften hendes familie fejrer, at hun er kommet ind på medicinstudiet. Det er midt under den iranske revolution, og de unge elskende kaster sig ud i frihedskampen. De føler sig udødelige, men de må betale dyrt for deres oprør, og snart er de på flugt fra alt, hvad de kender.

I et venteværelse på et svensk hospital tredive år senere sidder Nahid alene. Hun er vred på sin sygdom, på hospitalspersonalet, på sin datter - på livet. Men hun ved ikke, at der er spirende nyt liv på vej, og måske var alle hendes kampe alligevel ikke forgæves.Min anmeldelse:
Forlaget karakteriserer bogen sådan på bagsiden: "Et knytnæveslag af en roman om en oprørsgeneration, om mødre og døtre, om tab og afsavn, men også om stolthed og stort livsmod."

Det er ret præcist og burde give mange lyst til at læse denne gribende og stærke bog. Stærk - fordi den af flere grunde sætter sig spor hos læseren.

Dels er det historien om en generation entusiastiske, håbefulde og politiske engagerede unge i Iran. Deraf følger også historien om de traumer, der udløses, da deres illusioner om frihed brister, og de udsættes for vold og må flygte fra Irans præstestyrede tyranni. Den del af historien fortælles i tilbageblik af bogens hovedperson, Nahid, der flygtede til Sverige. Med til det hører også beretningen om Nahids forhold til sin mor.

Dels er det historien om Nahids aktuelle situation i Sverige, hvor hun har arbejdet som læge. Nu er hun terminalt syg af kræft, og den diagnose gør hende både vred og ulykkelig, så hendes reaktioner er ikke altid de mest positive i forhold til sin familie - bl.a. den gravide datter, men ganske logiske i betragtning af hendes situation. Den del af historien står for mig som den mest gribende.

Men de to dele af historien hænger nøje sammen og fortæller smertefulde erindringer om fortidens betydning for nutiden, om at flygte, om familiebånd, om at være syg og om døden.

Den gribende historie fortælles i en koncentreret litterær form med korte sætninger med indholdet kondenseret på en måde, der gør læsningen til en nydelse og kræver opmærksomhed.

Som det forhåbentligt fremgår, kan jeg ikke anbefale bogen nok og tøver ikke med at give bogen de maksimale 5 stjerner.

Golnaz Hashemzadeh Bonde
Det var os
Politikens Forlag, 2018
204 sider  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post166
Next »