Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

SOLO Bloggertour med Stein og Steen

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 19 Nov, 2018 00:35

Drustrups Bogblog er stoppested mandag 19.11. på den landsdækkende bloggertour, og jeg må sige, at mine kollega medbloggere har lagt sig i selen den første uges tid for at formidle baggrundsviden om SOLO, STEIN og STEEN. Flot arbejde!

Men nu er det jeres tur til at arbejde - og der er en belønning til én af I dygtige krimielskere!

På billedet herover skal I løse en klassisk billedgåde ved at finde 8 ledetråde til SOLO!

Det kan måske være lidt svært og nogle steder måske finurligt/søgt at finde de skjulte spor til f.eks. navne og steder - og baggrundsbilledet med de mange sten tæller ikke med.

(Hent billedet HER i høj opløsning og gå på jagt efter sporene)


Send mig en mail med beskrivelse af de 8 ledetråde på adressen solo@drustrup.dk senest søndag 25.11. kl. 23:59, når SOLO Bloggertouren stopper. Derefter trækkes en vinder blandt de rigtige løsninger (eller dem med flest rigtige).

Præmien er et signeret eksemplar af Jesper Stein: SOLO - venligst sponseret af Politikens Forlag!

God fornøjelse med at finde ledetrådene!

PS: Jeg har anmeldt den fremragende krimi HER

Og fortsæt endelig med at følge med resten af ugen på de næste poster!
Tirsdag er det på Vores Bogliv, det foregår
  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post195

Jens Strandbygaard: Jihadbruden

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 11 Nov, 2018 23:12

Fra bogens bagside:
Sognepræst Daniel Vest bruger sin tid på at hjælpe folk i nød, men ikke ved at dele suppe ud eller missionere - for med en baggrund i Frømandskorpset er han ikke helt som andre præster.

Via sin hjemmeside kontaktes han af en mor, hvis 15-årlige datter, Mathilde Østergaard, er rejst til Raqqa i Syrien for at blive gift med ISIS-krigsherren Sheik Iban Omar. Tilværelsen som jihadbrud viser sig dog snart at værre en helt anden end det glansbillede, hun blev stillet i udsigt på de sociale medier.

Daniel sætter alt ind på at hente Mathilde hjem, men i Raqqa er intet, hvad det giver sig ud for at være, og pludselig begynder han sig i et mareridt, hvor tiden måske er for knap til at gøre det rigtige.


Min anmeldelse:
Jeg har haft fornøjelsen af at også at læse og anmelde de første 2 bøger af Jens Strandbygaard.

"Mekkalinjen" - blog.drustrup.dk/#post69 (2016) og "Malaria" - blog.drustrup.dk/#post107 (2017). Jeg har endda fulgt både "Malaria" og den nye "Jihadbruden" helt fra en tidlig manuskriptudgave til den færdige bog. Det har været interessant at følge selve processen og ikke mindst udviklingen i forfatterens skrive- og fortælletalent. Og der er helt bestemt sket rigtigt meget godt.

Mens "Mekkalinjen" var en actionfyldt spændingsbog med konspirationsteorier, var "Malaria" anderledes relevant og mere spændende, idet den tog nogle aktuelle temaer op. Den udvikling har Jens Strandbygaard fortsat i denne nye bog, hvor spændingsniveauet er rigtigt højt, og hvor den fuldstændigt realistiske baggrund med de mange europæiske unge piger, der forlokkes til at blive jihadbrude, gør læsningen mere aktuel, end det er rart at tænke på.

Samtidig er Jens Strandbygaard blevet bedre til at skrive og lægge flere lag ind i sine historier, og han siger selv, at det bl.a. skyldes et friskt studieår på Århus Universitet, hvor han læste Nordisk Litteratur. I historien er der flere symbolske navne og scener, og de tilfører læsningen noget godt og interessant. I åbningsscenen holder Daniel Vest prædiken over påskeevangeliet om bl.a. død, sorg og håb. Også hans familieforhold beskrives meget overraskende, og heri indgår familiens 2 æsler, Smerte og Håb.

Baggrunden for hele historien er 100 % virkelighedsnær og er inspireret af faktiske sager fra Danmark og England, så også de grumme forhold, som jihadbrudene i bogen lever under, er bygget over vidnesbyrd fra undslupne unge piger.

Og generelt bruger Jens Strandbygaard en god del tid på research i flere kilder for at få historiens forskellige lokaliteter og miljøer til at virke overbevisende - og det giver for mig en højere grad af fornøjelse at læse en forfatter, der har fået styr på fakta, inden fiktionen skrives.

Selve den dødsensfarlige indsats for at befri Mathilde fra ISIS bliver en voldsom kamp på liv og død, og der spares ikke på virkemidlerne, men selv om det hele er beskrevet filmisk og med meget vold, virker historien absolut plausibel, og volden er velanbragt og virker slet ikke "for meget".

Det er en intens bog om en hævnende engel eller en vigilante i skikkelse af præsten Daniel Vest med sit nom de guerre, Poseidon, inspireret af fortiden som frømand. En spændende og symbolsk historie om bl.a. hævn retfærdighed og selvtægt.

Var bogen sluttet med, at Daniel Vest stiger ud af flyveren med den reddede Mathilde, og at alt derefter endte lykkeligt og godt, ville det ikke være i tråd med bogen iøvrigt. Så sådan slutter bogen naturligvis heller ikke, men jeg afslører ikke, hvordan det hele ender på overraskende vis!

Bogen er første bind i en planlagt trilogi med Daniel Vest. I bind 2 får vi sikkert endnu en spændende historie, men samtidig også mere om hans familie, inden historierne om Daniel Vest lukkes med bind 3. Send ham bare snarest på nye eventyr!

Jeg forøger med glæde gradvist antallet af point og krimihjerter til Jens Strandbygaard, så denne seneste bog får 8 sikre point på min spændingskrimiskydeskive og 4 hjerter på krimifan.dk.

PS: Har du selv brug for hjælp af Daniel Vest, eller kender du andre, der har behov for effektiv hjælp, så er Daniel Vests hjemmeside åben for indsendelse af bønner om hjælp. På siden http://poseidonhelps.com kan man se de indsendte bønner, og bl.a. har Socialstyrelsen bedt om assistance til at finde 111 millioner kroner. Meget underholdende!

Jens Strandbygaard
Jihadbruden
Byens Forlag, 2018
324 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.
Billedet herunder er taget ved et bloggerarrangement i Århus og viser Jens Strandbygaard på hjemmebane: i restaurantens jagtstue.


  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post194

SOLO Blogger Tour med Stein & Steen

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 11 Nov, 2018 23:07
Den store og spændende Stein/Steen-Tour begynder mandag 12.11.
Følg med alle 14 dage på stederne her - og vær også med i konkurrencen mandag 19/11 her på Drustrups Bogblog

  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post193

Jørn Lier Horst & Thomas Enger: Nulpunkt

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 30 Oct, 2018 20:34

Fra bogens bagside:
Sportsstjernen Sonja Nordstrøm dukker ikke op, da hun skal lancere sin selvbiografi "Evig Etter" på morgen-tv. Den unge journalist Emma Ramm tager hjem til Nordstrøm for at se, om der gemmer sig en god historie i udeblivelsen. Bag den ulåste hoveddør finder Emma tegn på kamp, men ingen Sonja Nordstrøm. Til gengæld er der klistret et startnummer fast på tv'et. Nummer 1.

Politikommissær Alexander Blix får ansvaret for efterforskningen af Nordstrøms forsvinding. Spor efter hende dukker op forskellige steder, og det hele virker som en nøje udtænkt plan. En morder med sans for dramatik er tilsyneladende.

"Nulpunkt" er den første bog, Jørn Lier Horst og Thomas Enger har skrevet i fællesskab, og det er den første bog om E-mail Ramm og Alexander Blix.Min anmeldelse:
Først en tilståelse: Med skam at melde, så har jeg ingen erindring om at have læst en eneste af de to norske forfatteres bøger med hovedpersonerne William Wissing og Henning Juul. Så dem har jeg ikke læst. Derfor er min anmeldelse kun baseret på denne ene bog, som er den første, de har skrevet sammen. Og for min skyld må de garvede forfattere med mange krimier hver for sig meget gerne fortsætte samarbejdet!

Uden at afsløre mere af handlingen end højest nødvendig, så kan jeg fortælle, at det er en ret realistisk historie om folks behov for at blive kendte og endda for enhver pris. De velkendte "15 minutes of fame" er ikke altid nok, så realitystjerner og andre folk i bogen og ude i virkeligheden gør hvad som helst for at blive kendte - også bogens morder. Morderen følger en plan, der først afsløres et godt stykke henne i bogen, og det gør forfatterne så godt, at det er en bog, der læses ret hurtigt. Samtidig er det dog en bog, der ikke glemmes lige med det samme, både fordi den er velskrevet og spændende, men også fordi emnet er ret relevant og aktuelt.

Bogen får 8 sikre krimiskydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk (Så gemmer jeg nogle point og hjerter til evt. kommende bøger fra det dygtige forfatterpar)

Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Nulpunkt
Modtryk, 2018
392 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post190

Linda Castillo: På afveje

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 28 Oct, 2018 21:34

Fra bogens bagside:
Joseph King er undsluppet det topsikrede fængsel i Mansfield. Nyheden om en morder på fri fod spreder sig som en løbeild, og politichef Kate Burkholder og hendes team er i højeste beredskab. Men dette er personligt for Kate. Hun voksede op sammen med Joseph King, og som teenager tilbad hun den jord, han gik på. Kan den amishdreng, hun engang var forelsket i, virkelig have udviklet sig til en koldblodig morder, der nu har taget sine egne børn som gidsler?

King er bevæbnet, desperat og har intet at tabe. Kate frygter for børnenes sikkerhed og er pludselig fanget med King - taget som gidsel sammen med børnene. Men da han beder om hendes hjælp for at bevise sin uskyld, bliver hun i tvivl; er han uskyldigt dømt? Og hvem har i så fald slået en ung amishkvinde ihjel?


Min anmeldelse:
Siden første bind i serien med det amerikanske amishsamfund har jeg været fanget ind af historierne om den tidligere amishkvinde og nuværende politichef Kate Burkholder.

Det har jeg tidligere skrevet om på min blog i forbindelse med mine anmeldelser af seriens bind 7 og 8 - "Efter stormen" (7) http://blog.drustrup.dk/#post17 - "De ugudelige" (8) http://blog.drustrup.dk/#post105 - så læs mere om den side af historierne der.

Denne bog er nummer 9 i serien, og det rejser for mig det relevante spørgsmål: Er det muligt at blive ved med at finde på nye spændende historier fra og vinkler på det gammeldags og religiøse parallelsamfund amish og med vinkler herfra til det omgivende moderne amerikanske samfund? Svaret er: Ja!

Mens jeg var mere forbeholden overfor bind 7, må jeg sige, at Castillo i dette 9. bind i serien kommer stærkt tilbage. Det er en flot sammenhængende og rigtigt spændende historie, der fortælles. Og igen giver kombinationen af formidling af amishsamfundets regler og den spændende krimihistories dramatik en rigtig god læseoplevelse med både underholdning og viden.

Bagsideteksten fortæller det nødvendige om handlingen, og jeg synes, det vil være forbryderisk at afsløre mere. Gå derfor i gang med bogen - eller begynd forfra i serien for at få det hele med.

Jeg giver bogen 8 point på min krimispændingsskydeskive og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Linda Castillo
På afveje
Hr. Ferdinand (Politikens Forlag), 2018
384 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.
Her er rækkefølge og forsidebilleder af de første 8 bind i serien - og et forfatterportræt.  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post189
Next »