Drustrups Bogblog

Tess Gerritsen: SkindødKrimi og spænding

Posted by Per Drustrup 21 Feb, 2018 18:50

Blog imageFra bogens bagside:
En uidentificeret kvinde lader til bare at være endnu et kadaver i lighuset, indtil retsmediciner Maura Isles ser liget åbne øjnene.

Den meget levende kvinde bliver kørt til hospitalet med fuld udrykning, hvor hun, med chokerende kold præcision, myrder en sikkerhedsvagt og tager flere personer som gidsler … En af dem er den meget gravide patient Jane Rizzoli.

Mens de anspændte timer tikker afsted, allierer Maura sig med Janes mand, FBI agenten Gabriel Dean, for at finde frem til den mystiske morders identitet, men sagen stikker meget dybere end bare en almindelig gidseltagning.

Kun Jane, der er fanget med en bevæbnet galning, har nøglen til at løse mysteriet. Og kun hun kan løse det, hvis hun altså overlever natten.


Min anmeldelse:
Bogen er bind 5 i serien om retsmedicineren Maura Isles og kriminalefterforskeren Jane Rizzoli. Der er i alt 12 bind i serien, og indtil nu er bind 1-5 samt bind 11 oversat til dansk.

Jeg har tidligere læst og skrevet om seriens bind 3: Synderen, som jeg kun gav 5 skydeskivepoint ud af 10 mulige - læs mere her: blog.drustrup.dk/#post37 samt om seriens bind 4: Dobbeltgængeren, som jeg gav 8 skydeskivepoint - læs mere her: blog.drustrup.dk/#post65

Det er altid spændende at læse Tess Gerritsens bøger, og det er også interessant at se, hvilke vinkler hun giver sine historier om Isles og Rizzoli. Denne gang er bogen mere en konspirationsthriller end en egentlig krimi, og det er lidt ærgerligt, for plottet fungerer efter min mening ikke helt overbevisende. Vel er bogen elementært spændende, og der sker rigtigt meget undervejs, men jeg synes, det hele virker for konstrueret og fortænkt, til plottet for alvor fanger mig.

Det betyder bestemt ikke, at jeg er færdig med hverken Gerritsen eller Rizzoli & Isles. Jeg ser stadig frem til følge udviklingen i serien, men lige denne bog kan jeg kun give en mellemvurdering i form af 7 skydeskivepoint og 3 krimihjerter på krimifan.dk.

Blog image
Tess Gerritsen
Skindød
Jentas, 2017
356 siderElly Griffiths: Pigen under jordenKrimi og spænding

Posted by Per Drustrup 31 Jan, 2018 11:35

Blog image

Fra forlagets beskrivelse:
Da politiet finder menneskeknogler i saltmarsken udenfor King’s Lynn i Norfolk, tror de, de tilhører Lucy Downey, en lille pige som blev kidnappet ti år tidligere, og arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver tilkaldt. Men Ruth konstaterer, til kriminalinspektør Harry Nelsons skuffelse, at knoglerne er mere end tusind år gamle.

Min anmeldelse:
Sådan begynder bogen, der viser sig at være en både hyggelig, interessant og rimeligt spændende krimi.

Historien udvikler sig med arkæologiske fund i det flotte naturområde, hvor også ornitologer er i aktion. Da endnu en pige forsvinder og senere findes død, og da der afsløres en serie breve angiveligt fra bortføreren/morderen dengang og nu, involveres Ruth Galloway endnu mere i efterforskningen, og dramatikken øges yderligere. Der bliver desuden også plads til kærlighedsrelationer, akademiske konflikter og god engelsk stemning.

Ruth minder mig om en yngre (knapt 40 år gammel) udgave af en krydsning mellem Agatha Christies Miss Marple og Ann Cleeves Vera, og det er bestemt et rigtigt godt og charmerende mix.

Det er første del af en serie, som ifølge forlaget er blevet godt modtaget i Storbritanien, så der kommer nok flere af bøgerne på dansk, og det bliver både hyggeligt, interessant og spændende at følge Ruth Galloway.

Jeg giver bogen 8 skydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Blog image

Elly Griffiths
Pigen under jorden
Gads Forlag, 2018
299 siderLotte Petri: Black noticeKrimi og spænding

Posted by Per Drustrup 31 Jan, 2018 10:21

Blog imageIntro med tekst fra bagsiden:
Flere drab på kvinder er begået i Danmark, Norge og Holland. Efterforskningsleder Felix Jørgensen og hans nye assistent, Kathrine Nymark, aner en sammenhæng mellem drabene, og de beslutter sig for at prøve at lokke den grænseløse seriemorder i en fælde. Men det bringer Kathrines liv i overhængende fare.


Min
anmeldelse:
Bogens 5 kapitler blev først udgivet som e-bog og som føljeton, men jeg er glad for at have ventet med at læse historien samlet og nærmest i ét stræk, for det er en intens og spændende historie, som det ville have været svært at vente på næste afsnit af.

Historien fortælles i velskrevet stil, og det er dejligt at læse en så kort og kondenseret krimihistorie. Det vil for andres læseoplevelse være synd at afsløre for meget af historien, men jeg vil kort sige, at det er drabelige sager, der foregår.

De dræbte kvinder har alle været udsat for voldsomme rituelle handlinger, og det mønster skaber netop muligheden af at knytte mordene til samme gerningsmand, hvis motiv først afsløres i sidste og meget dramatiske kapitel.

Den måde, historien slutter på, er på fornem vis passende åben, og hvis et senere gensyn med opdagerparret viser sig muligt, vil jeg hilse det velkommen.

Selv uden at kende de virkelige begivenheder, som bogen delvist er baseret på, er bogen en spændende og intens læseoplevelse til 9 skydeskivepoint her og 5 krimihjerter på
krimifan.dk.

Blog imageLotte Petri
Black notice
Saga, 2017
201 sider

Paul Mendelson: The First Rule of SurvivalKrimi og spænding

Posted by Per Drustrup 30 Jan, 2018 22:37

Blog imageFra bogens bagside
For syv år siden i Cape Town blev tre sydafrikanske skoledrenge tre dage i træk bortført midt på dagen.

Nu genåbnes sagen for den uforudsigelige politimand Vaughn de Vries. Den var en personlig fiasko for ham, og den har forfulgt ham i alle syv år og har kostet ham både ægteskab og sindsro.


Min anmeldelse

Jeg købte bogen, som ikke er oversat, på en ferietur rundt i Sydafrika. Inden turen havde jeg undersøgt det sydafrikanske krimiunivers for uoversatte forfattere og faldt bl.a. over Paul Mendelson. Hjulpet af en boghandler i Cape Town købte jeg de første bind i en serie, og dette er bind 1 af foreløbigt 4 bind.

Da to unge drenge findes myrdet, og det viser sig, at det er to af de forsvundne børn fra for 7 år tidligere, tages sagen selvfølgelig op igen, og da endnu et barn forsvinder på lignende måde, skærpes mediernes opmærksomhed samt politiledelsens krav om opklaring. Vaughn de Vries sættes på sagen igen i ledelsens håb om, at han igen fejler og kan blive erstattet af en sort politimand.

Ud over at det var et herligt tilfælde, at dele af bogen foregår præcist steder, vi færdedes i og omkring Cape Town, var bogen ualmindeligt spændende læsning samtidig med, at den gav et kontant indblik i en politistyrke præget af racekampe og magtkampe - lidt som i det omgivende sydafrikanske samfund.

Selve historien har mange elementer ud over polItiets arbejdsvilkår og organisering samt mediernes magt. Det er også en barsk historie om bl.a. Cape Town og misbrug af børn beskrevet med stærke psykologiske og politiske elementer. Jeg kan næsten ikke vente med at læse fortsættelserne!
Bogen får 9 sikre skydeskivepoint herfra!
Blog image

PS
Deon Meyer er stadig den mest fascinerende krimiforfatter, der beskriver Sydafrika, men Mendelson kommer tæt på.

Paul Mendelson
The First Rule of Survival (Ikke oversat)
Constable & Robinson, 2014
(C&R Crime)
393 sider