Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Bill Bryson: En tur i skoven

Alt muligt andet godtPosted by Per Drustrup 27 Oct, 2016 15:19

med undertitlen:
Amerika genopdaget på Appalacherruten

Et kort citat:
"Her er stof til eftertanke. Hvert tyvende minut på Appalacherruten gik Katz og jeg længere, end gennemsnitsamerikaneren går på en hel uge"

En fantastisk bog om bl.a. menneskers forhold til naturen, om naturforvaltning i USA gennem tiderne og om at vandre.

Bill Bryson beslutter at gå hele Appalacherruten på mere end 3.400 kilometer og får følgeskab på dele af turen af en af sine venner, Stephen Katz. De tager turen i etaper og med flere smutture, og det hele beskrives i en direkte form med humor, selvironi og indsigtsfulde reportager fra deres strabadser - bl.a. om nogle af de typer, de møder undervejs. Afvekslende med dette fortæller han historien om Appalacherruten, der strækker sig gennem 11 delstater i det østlige USA.

De når ikke at gå hele ruten, men samlet set bliver Bill Brysons etaper til 1.400 kilometer, og hans odyssé gennem den amerikanske vildmark er både underholdende og tankevækkende - eller som et citat fra Sunday Times ganske præcist beskriver det: En seriøst morsom bog.

Bogen indgår i forlagets serie "Rejsebiblioteket", hvor også forfatterens "Down under : fra et solbagt kontinent" indgår. Bill Bryson har desuden fået udgivet disse bøger på dansk: "Fra en lille ø : rejser i England", "En kort historie om næsten alt" / "En meget kort historie om næsten alt" og "Shakespeare : verden som scene".

Bill Bryson
En tur i skoven : Amerika genopdaget på Appalacherruten
C & K Forlag, 2016
(299 sider)  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post14