Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Krimiserier - en drabelig historie

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 18 Jun, 2018 20:46

Krimiens død er stærkt overdrevet - og dog...
Bogens død har været varslet, ja nærmest forudset mange gange, men alligevel går det stadig godt med bogudgivelserne. Det gælder også krimierne. Der skrives og udgives stadigvæk rigtigt mange krimier, og der er mange krimier på hylderne hos læsere, boghandlere og biblioteker.

Det endda selv om der de sidste mange år er slået rigtigt mange krimier ihjel! Ja, I læste rigtigt! Siden sommeren 2011 har Hjørring Bibliotekerne nemlig slået rigtigt mange krimier ihjel og har skaffet sig af med "ligene" - begge dele på meget forskellig, men altid drabelig vis.

Den første serieoversigt blev lavet og uddelt lokalt juni 2011. Hos både personale og bibliotekets krimilæsere var der nemlig et stigende behov for og ønske om at skabe overblik over de mange krimiserier på biblioteket. Siden er kataloget over krimiserier blevet revideret og udvidet flere gange, og hver gang er der blevet slået krimier ihjel - mange krimier.


Hvorfor slå krimier ihjel - og hvordan?
Alle krimier er døde i den gode formidlings tjeneste!

Processen med bogdrabene er blevet fotograferet for at have illustrationer til krimiseriekataloget, og de seneste 6 gange er der også optaget videofilm af processen. Udviklingen af drabsmetoder og dokumentationen af dem har været en spændende proces for undertegnede i tæt samarbejde med min partner-in-crime, Martin Jørgensen, på Hjørring Bibliotekerne - selv om flere kollegaer og krimilæsere både har undret sig og har været forargede (specielt over bogafbrændingen). Men vi fortsætter og har flere drabelige metoder klar til kommende udgaver! (Gode ideer er dog stadig velkomne!)

Her er oversigten over drabsmetoder i de første 9 krimiseriekataloger samt forsiderne af dem:

1: Bogstak (juni 2011 - 185 serier)

2: Savet igennem med motorsav (juli 2011 - 190 serier)

3: Skudt til blods med haglgevær (september 2011 - 207 serier)

4: Savet ud som våben (september 2012 - 233 serier)

5: Druknet i Nordsø Centret på ganstervis "Sleeps with the fishes" (januar 2013 - 254 serier)

6: Nedgravet i skov og retsmedicinsk afdækket et halvt år senere (oktober 2013 - 273 serier)

7: Brændt sammen med træreol (november 2014 - 285 serier)

8: Presset på skrotplads sammen med stålreoler (januar 2016 - 309 serier)

9: Sprængt i luften (marts 2017 - 335 serier)

Det nye krimiseriekatalog
Når jeg skrev, at bogens og også krimiernes død er stærkt overdrevet kan det ses i udviklingen af indholdet i seriekataloget. Mange af serierne er gennem tiden også blevet længere, så der er kommet flere titler til. På den måde er indholdet vokset konstant!

Det nye seriekatalog fra juni 2018 er på 20 sider, og der er i alt knapt 2000 titler i de 381 serier!

Mordmetoden denne gang har - som billederne i kataloget og filmen viser - været en totalt defragmentering og kvashugning af krimierne - og en efterfølgende afbrænding af "ligene", så alle spor er slettet.


Her kan du få fat i krimiseriekataloget
De seneste mange gange er seriekatalogerne og de tilhørende film blevet tilbudt til alle landets biblioteker. Det er også sket med den nyeste. Den kan i uændret form ganske gratis benyttes digitalt eller i printet udgave af alle biblioteker, men de kan også købe en lokalt tilrettet udgave af både katalog og film med deres eget logo og tekst på.

Alle krimilæsere kan selvfølgelig også selv hente det nyeste katalog som pdf-fil på Hjørring Bibliotekernes hjemmeside HER

Krimifilmene
Den nyeste film kan ses her: https://youtu.be/hKizGns1oTk

Alle de øvrige film med krimiseriemord kan ses her:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLL4rv8tmZ4-PY9aSbQnls_H1_xS0uneJf
  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post160