Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Linda Castillo: Efter stormen

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 03 Nov, 2016 22:39

Dette er en tilståelsessag: Jeg er inkarneret fan af Linda Castillos amish-krimier med Kate Burkholder i hovedrollen.

Det har jeg været, lige siden jeg læste den første i serien, fordi det var en spændende historie fra et rigtigt interessant miljø i Ohio, USA. Og siden har jeg fulgt med i Kate Burkholders liv og krimisager.

Det er for mig nemlig altid godt, hvis en god historie kombineres med formidling af viden om et interessant emne, og religiøse samfund har jeg til min store fornøjelse læst flere krimiserier om.

"Efter stormen" er bind 7 i serien, og handlingen er den klassiske for serien: en forbrydelse viser sig at hænge nøje sammen med livet i det isolerede amish-samfund og tilgrænsende religiøse grupper. Der er konflikter med det almindelige amerikanske samfund, og Kates fortid som amish betyder meget for hendes måde at lede opklaringen på. At hun desuden også kommer i fare og ud i kriser er heller ikke nyt. Samtidig følges udviklingen i hendes forhold til sin amish-familie, og der er også som vanligt beskrivelser af udviklingen i hendes private liv.

Så langt så godt - eller er det?
Historien er på niveau med de øvrige, og den er også spændende, men der er ingen overraskelser og intet nyt. På den ene side er det trygt og godt at læse noget så velkendt - lidt som at se - eller gense - endnu et afsnit af Barnaby (helt uden sammenligning iøvrigt!) eller som at læse bind 12 i en serie svenske skærgårdskrimier. Det er ganske underholdende og afslappende, og det er denne bog også, men på den anden side havde jeg personligt håbet på noget nyt.

Det er interessant, hvordan forventninger kan styre oplevelsen, men det kendes fra rigtigt mange situationer, og det handler om at styre det og tage sine forholdsregler, når der skal konkluderes.

Derfor denne korte konklusion:
Der er bestemt ikke noget galt med denne krimi, for den er både spændende og velskrevet samt foregår i et interessant miljø. Det er måske bare mig, der som fan af serien har haft for høje forventninger til bogen, kombineret med et ønske om, at der snart ville ske en udvikling af serien.

Kender du ikke serien, så se da at komme i gang! Kender du serien og har læst (nogle af) de øvrige bøger, så læs også denne her, men uden andre forventninger end at få en spændende læseoplevelse med høj grad af tryg genkendelighed - og det er da slet ikke så galt, vel?!

Linda Castillo
Efter stormen
Hr. Ferdinand, 2016
(382 sider)  • Comments(0)//blog.drustrup.dk/#post17