Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Gabriel Tallent: Min kæreste elskling

Alt muligt andet godtPosted by Per Drustrup 30 Nov, 2018 00:23

Fra bogens bagside:
Turtle Alveston overlever. Hun er fjorten år gammel og bevæger sig frit gennem skovene ved den nordcaliforniske kyst. Vandløb, tidevandssøer, klippefremspring, alle er de hendes gemmesteder og hjem, og hun tilbagelægger uden modstand store afstande. Hendes fysiske verden er vidtstrakt, men hendes personlige rum er småt og forræderisk; siden hendes mor døde har Turtles karismatiske, ustabile far domineret hendes tilværelse og tvunget hende til at leve et isoleret liv. Hun har sin skole, hvor hun holder alle på afstand, og ellers kun sin far.

Men så møder Turtle den lidt ældre Jacob, som fortæller sjove anekdoter, bor i et stort, rent hus, og ser på Turtle med en hengivenhed, hun ikke før har oplevet. Og for første gang glider resten af verden ind i hendes perspektiv, og hun forstår, at tilværelsen er langt mere end hendes far.Min anmeldelse:
Det har været en usædvanlig stor oplevelse at læse denne både gribende og barske historie, som er fortalt på en måde, så jeg blev fuldstændig fanget ind af bogen. Dertil kommer, at bogen er ualmindeligt velskrevet. En fantastisk debutroman fra en ung forfatter.

Turtle lever under ret specielle forhold bl.a. med fri adgang til skydevåben af alle slags, og hun forstår at bruge dem, og hendes skolegang er lige så speciel. Hendes strejfen rundt i naturen sker som flugt fra den barske hverdag, en hverdag der i løbet af bogen afsløres som en hel del mere barsk, end jeg havde forudset i begyndelsen.

I sikker stil og meget gribende hører vi om en hård periode i en stærk personlighed, en ung piges liv. Hvordan går det for den 14-årlige Turtle også efter bedstefaderens død, så hun nu er ladt helt alene med den dominerende og grænseløse far? Slipper hun fri af den isolation, som hendes far med rigeligt fast hånd har påtvunget hende? Det skal I så absolut selv læse, og forbered jer på en rigtig god oplevelse.

For en gangs skyld må jeg indrømme, at de uforbeholdne lovord fra aviser og en vis Stephen King er bestemt ikke er overdrevne: Mesterværk - Årets roman – En blændende bog – Forfatteren er et gudsbenådet talent.

Uden at ryste på hånden giver jeg bogen mine maksimale 5 stjerner og mine varmeste anbefalinger.

Gabriel Tallent
Min kæreste elskling
Hr. Ferdinand, 2018
409 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.