Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Michael Gonzales i samarbejde med Annisette: Ild og frihed - 50 år med The Savage Rose

Alt muligt andet godtPosted by Per Drustrup 21 Dec, 2018 13:04

Fra bogens bagside:
The Savage Rose er uden sidestykke i dansk musikhistorie. Gennem et halvt århundrede er gruppen gået deres helt egne veje. Kompromisløst søgende har de - med de to nøglepersoner Thomas og Annisette Koppel i front - skabt uforglemmelig musik.

For første gang præsenteres her den fulde historie om det legendariske band fortalt af Annisette selv. En rejse gennem fem årtier, der har ført orkestret og dets medlemmer fra store succeser som "Dødens triumf" og "Wild Child" til en selvvalgt tilværelse uden for den etablerede musikbranche, før de atter vendte tilbage til spotlyset med "Black Angel".

Bandets værdikamp har altid overskygget behovet for hitlisteplaceringer, og deres historie er et fascinerende indblik i en verden af autenticitet, stålsat retfærdighedskamp og magisk musik. En musik, som i dag lever videre med nye, unge musikere, men stadig båret frem af Annisettes store stemme, der gør den til en lige så gnistrende og vital oplevelse som for 50 år siden.

Min anmeldelse:
Bagsidetekstens store ord om stor og unik musik er på ingen måde overdrevne! Nogle dyk ned i The Savage Roses store samling af musik var for mig både en tur tilbage til ungdommens musikalske og en bekræftelse af ordene. Det er storslået og unik musik, og det er på ingen måde muligt at overdrive gruppens betydning for og status i dansk musik! Den historie fortæller bogen på fremragende vis.

Det sker kronologisk og meget detaljeret, og det er både en af bogens styrker og svagheder. Svaghed, fordi der af og til bliver mange detaljer, så bogen bliver omfattende læsning, men der er jo også 50 års mangfoldig aktivitet at dække. Styrke fordi alt bidrager til historiens dybde og bredde.

Det sker med citat fra mange årenes medier og med citater fra mange fra mange af de relevante personer i gruppens cirkler, men primært med Annisette som kilde og fortæller. Det er den anden af bogens svagheder og styrker. En svaghed fordi Anders Koppel ikke har villet medvirke direkte i bogen, hvilket kunne have været rigtigt godt. En styrke fordi Annisette gør det fremragende med både hjerte og hoved. Det kunne ikke gøre bedre.

Alt i alt er bogen meget mere domineret af dens styrker end dens svagheder! Det er en fornøjelse at følge Annisettes og orkestrets skiftende medlemmer på deres musikalske rejse gennem årtierne, samtidig at blive ajour med udviklingen i musikbranchen. Det er desuden en god oplevelse at læse den stærke og personlige historie om et dybt politisk engagement baseret på retfærdighedssans og solidaritet - et engagement med væsentlig betydning for orkestrets musikalske udtryk og karriere. De mange rigtigt gode fotos fra alle årene underbygger det fine helhedsindtryk på bedste vis.

Udover de mange fans af The Savage Rose, må bogen være helt nødvendig læsning for alle med interesse for dansk musikliv de seneste 50 år.

På grund af de overvejende styrker, skal bogen have 5 stjerner herfra.

Michael Gonzalez i samarbejde med Annisette
Ild og frihed - 50 år med The Savage Rose
Politikens Forlag, 2018
482 sider

Bogen er modtaget fra forlaget som anmeldereksemplar.