Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Henrik Brun: Operation nyttige idioter

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 17 Feb, 2019 11:29

Fra bogens bagside:
Da Malin Østerlund, kendt flygtningeaktivist og samfundsdebattør, bliver fundet kvalt i et buskads i Flensborg, ser tysk politi det som et røveri, der gik galt. Men PET er ikke enige. Her frygter man, at det er et drab begået af politiske årsager, og at der kan være en trussel mod Danmark. Derfor sender de Selma Brink til Flensborg.

Selma var tidligere en kendt tv-reporter, men er officielt stået af ræset og har oprettet et onlinemagasin. I virkeligheden er hun levet rekrutteret som indhenter for PET og skal under sit dække af journalist skaffe informationer af betydning for rigets sikkerhed.

I Flensborg infiltrerer hun byens flygtningemiljø uden rigtig at finde ud af mere om Malin. Men så får hun en henvendelse, som sender efterforskningen i en helt ny retning. For måske er Malins død blot en brik i et større og uigennemskueligt politisk spil, hvor venner i virkeligheden er fjender, og målet helliger alle midler.


Min anmeldelse:
Henrik Brun har også skrevet den udmærkede 5-binds krimiserie med Ketil Brandt i hovedrollen, og hvor der ligesom i bl.a. mange af Leif Davidsens bøger er tætte forbindelser til Østeuropa.

I denne nye og helt aktuelle roman er fokus på den internationale flygtningesituation og mediernes rolle med et særligt tæt blik på Danmark og vores sydlige nabo. Hvordan handlingen hænger sammen med titlen, skal selvfølgelig ikke afsløres, men nyttige idioter er jo betegnelsen for folk, der uden at være klar over det, snydes til at arbejde for et modsat formål, end de egentlig står for. Så siger jeg ikke mere, for I skal som læsere uforberedt sendes på samme rejse rundt i især Danmark og grænseområdet som mig, så I også kan blive guidet ind i det komplekse, overraskende og sandsynlige plot.

Jeg var både underholdt, oplyst og skræmt af historien, hvor skurkene ikke er nemme at afsløre (har alle egentlig interesse i at det sker?), og hvor PET overskrider alle beføjelser.

Der er på alle måder tale om grænseoverskridende kriminalitet. Kom endelig med næste bind i den planlagte serie med PET-agenten Selma Brink!

Jeg giver gerne bogen 8 sikre point på min krimiskydeskive og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Henrik Brun
Operation nyttige idioter
People's Press, 2019
330 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget