Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Catharina Ingelman-Sundberg: Med fusk i fejemøget

Alt muligt andet godtPosted by Per Drustrup 08 Jan, 2019 12:26

Fra bogens bagside:
Märtha Andersson drømmer om et sted, hvor seniorer kan leve sammen og nyde tilværelsen. Nærmest en lille, gammeldags by, hvor alle har det godt. En vintageby eller en glædesby måske? Eller hvorfor ikke et oldekollerup? Der er bare det, at glædesbyen eller oldekolle-eldoradoet sikkert vil koste kassen! Hun deler sine planer med de andre i Pensionistbandens nye bolig, en forsømt villa på Djursholm i Danderyd. De behøver penge, mange penge, for at kunne gøre livet lidt sjovere og bedre for de ældre. Og hvorfor ikke følge det private erhvervslivs eksempel og uddele bonusser, men til de lavtlønnede i omsorgssektoren?

Et spektakulært bankrøveri indbringer Pensionistbanden over ti millioner kroner i sedler, fem guldbarrer, tre møntsamling og en frimærkesamling, som går til. Med det rækker kun til at indrette en pram i Stockholm med wellness, gourmetrestaurant og speeddating for seniorer. De beslutter sig for at gå efter de store penge, og da de rejser til Saint-Tropez for at snøre milliardærer blandt luksusyachterne, er det godt, at de hver især har en stor portion livserfaring med i bagagen.


Min anmeldelse:
Året 2019 begynder med læsning og anmeldelse af en bagatelagtig - men underholdende - bog. Jeg kan rigtigt godt lide satire, humor og røverhistorier ind imellem andre enten mere seriøse eller mere gruopvækkende bøger. Da jeg havde læst forfatterens første bog om Pensionistbanden "Med kup og kaffelikør" og var blevet godt adspredt og underholdt, ville jeg prøve med denne tredje bog på dansk om banden, selv om jeg ikke havde læst den mellemliggende "Med rov i rollatoren".

Jeg var en del mindre underholdt af denne bog end af den første. Det virkede på mig, som om der var for lidt fokus på det grundlæggende groteske og underholdende, for der er meget mere interessant at fortælle om Pensionistbanden og deres helt særlige moral. I denne bog er der kommet flere historier ind og flere effekter. Derfor får jeg det indtryk, at det hele ikke hænger godt nok sammen og virker lidt overlæsset. Vel er det rimeligt underholdende læsning undervejs - lidt som at se en tidlig film med Olsenbanden - men bortset fra frustrationen over det jeg ikke fik, efterlader bogen ikke det store indtryk

På bogens forside loves ”en samfundssatirisk røverhistorie”. Røverhistorie: ja, men egentlig ikke ret meget samfundssatire, selv om finanssvindlere, besparelser i omsorgssektoren samt østeuropæiske gangstere spiller centrale roller.

Desuden mangler bogen den charme og varme, jeg har fundet i de bøger, jeg har læst af Karin Brunk Holmqvist.

Måske lyder det for negativt, for som tidligere skrevet blev jeg da underholdt undervejs, men er samtidig ærgerlig over at det ikke skete i højere grad. Derfor bliver det ”kun” til 3 stjerner ud af 5.

Catharina Ingelman-Sundberg
Med fusk i fejemøget
People's Press, 2018
415 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.