Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Carolina Setterwall: Lad os håbe det bedste

Alt muligt andet godtPosted by Per Drustrup 28 Jan, 2019 11:29

Fra bogens bagside:
"Den sidste gang, jeg siger godnat til dig, ved jeg ikke, at det er sidste gang, jeg gør det. Hvis jeg havde vidst det, havde jeg nok lagt mere energi i afskeden. I stedet siger jeg, at jeg tror, jeg vil gå ind og lægge mig. Du protesterer ikke. Stadig med blikket rettet mod computeren lader du mig gå, og jeg går, for allersidste gang går jeg fra dig. Jeg tror, at vi ses i morgen tidlig. Det gør vi ikke. Vi ses aldrig mere."

"Lad os håbe på det bedste" er en lysende historie om kærlighed - fortalt fra den skelsættende morgen, da Carolina finder sin kæreste død i sengen. Med ét slag er deres småfrustrerede hverdag som par og og ung familie forbi, og alting står i et andet lys.

Bogen er en uforfærdet ransagelse af døden og ikke mindst af livet. En intens og klarsynet skildring af to mennesker, et parforhold og en familie, fra det første mødes boblende forelskelse til den sidste afskeds frysende sorg. Et liv, der trods ihærdig planlægning bestemmer sig for at blive noget helt andet.


Min anmeldelse:
Det var en hård og stærk bog at læse - samt smukt skrevet, gribende og givende.

Første halvdel af bogen følger to skiftende kronologiske spor frem til december 2014 med den første jul efter Carolinas kærestes død. Sporene er dels tiden fra april 2009, da Carolina og han mødtes, og tiden fra oktober 2014 da han dør. Den sidste del af bogen beskriver tiden fra januar 2015 og frem til oktober 2016 med begivenhederne og Carolinas tankerne som ung enke og enlig mor til lille Ivan.

Teksten er skrevet som henvendt direkte til kæresten både før og efter hans død, og det gør bogen til et endnu stærkere dokument om kærlighed, sorg, overlevelse, familieskab, venskaber og fremtidsbekymringer m.m.

Min læsehastighed blev helt naturligt holdt nede, fordi bogens tone er så intens, og fordi dens stil er så knugende ærlig, at den både er en litterær nydelse og meget tankevækkende at læse.

Bogen virkede stærkt på mig, fordi den opleves gennemført ægte og dybt personlig fra forfatterens side, og det må have været en umådelig stor kraftanstrengelse at give sin personlige sorg et så stærkt litterært udtryk, og i en form der helt sikkert på flere måder vil være af stor værdi for andre.

Jeg har egentlig lyst til at skrive mere om bogen, men lader være, dels fordi jeg mener, at jeg har givet et tilstrækkeligt godt indtryk af bogen, men især fordi bogen står så stærkt i sig selv. Læs den!

Havde jeg flere end min skalas 5 stjerner at dele ud af, ville jeg gøre det!

Carolina Setterwall
Lad os håbe det bedste
Hr. Ferdinand, 2019
358 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget