Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Lee Child: Lærepenge

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 30 Jan, 2019 23:59


Fra bogens bagside:
Året er 1996, og Jack Reacher er stadig i hæren. Om formiddagen giver de ham en medalje, og om eftermiddagen sender de ham tilbage på skolebænken. Om aftenen befinder han sig under radaren. Ude af øje, ude af sind.

Der sidder to andre i skolestuen - en agent fra FBI og en analytiker fra CIA. De er begge fremragende til deres fag, harblige gennemført en stor mission og undrer sig over, hvorfor fanden de er der.

Så finder de ud af det: En sovende terrorcelle i Hamburg har fået uventet besøg - en saudiarabisk kurer med brug for et sikkert sted at opholde sig, mens han venter på at skulle mødes med en ukendt kontakt. En meddeler for CIA har overhørt kureren hviske en skræmmende besked: "Amerikaneren forlanger ét hundrede millioner dollars."

For hvad? Og af hvem? Reacher og hans to nye venner bliver beordret til at finde amerikaneren. Ordren udgår fra højeste instans, og de kan få al den hjælp, de har brug for. Reacher rekrutterer sergent Neagley, den bedste soldat han kender, og sammen tager de til Hamburg på en mission, der kræver både diplomatisk takt og uortodokse metoder.

Hvis ikke de fanger deres mand i tide, står verden over for et terrorangreb af hidtil uset omfang, og Reacher må gøre alt i sin magt for at afværge det.


Min anmeldelse:
Jeg har læst en del af de efterhånden mange bøger af Lee Child og har også blogget om to af dem: "Den rette mand" http://blog.drustrup.dk/#post47 og "Rent personligt" http://blog.drustrup.dk/#post91

Kronologisk set (se til sidst i anmeldelsen) er dette bog nr 2 i Childs serie med Jack Reacher, og som altid er der smæk for skillingen samt effektiv og spændende underholdning. Senere i serien er Jack Reacher selvstændig actionhelt, men her sendes han i aktion af selveste den amerikanske præsident, og det bliver en drabelig sag med baggrund i terrortrusler og våbenhandel. Handlingen foregår i Hamburg, så også den politiske situation i Tyskland spiller en central rolle for sagens forløb.

For ikke at spolere spændingen, vil det være forkert at afsløre mere af handlingen, men vær aldrig i tvivl om, at Jack Reacher klarer ærterne! På den måde er han og bøgerne helt parallelle til John McClane (portrætteret af Bruce Willis) i Die Hard-filmene og historierne om Jason Bourne baseret på bøgerne af Robert Ludlum. Altså: der er tale om effektiv underholdning!

Lee Child har indtil nu udgivet 23 romaner (ikke alle er oversat til dansk endnu) samt en lang række noveller med Jack Reacher som hovedperson. Serien har en lidt kompliceret rækkefølge, fordi Child undervejs i serien har skrevet bøger, der fortæller dele af Reachers forhistorie, Denne bog er den 21. udgivelse i serien med Jack Reacher, men set kronologisk mht. handlingen er det nummer 2.
(Kilde: https://www.leechild.com/images/uploads/Lee-Child-Bibliography.pdf)

Jeg giver bogen 8 point på min spændingsskydeskive.

Lee Child
Lærepenge
Jentas, 2019
397 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.