Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt: En højere retfærdighed

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 23 Feb, 2019 20:45

Fra bogens bagside:
En serie uhyggelige voldtægter spreder skræk i den svenske by Uppsala. Gerningsmanden lister sig ind på sine ofre bagfra og bedøver dem, inden overgrebet fuldbyrdes.

Ledetråde peger på, at ofrene ikke er tilfældigt udvalgt. Men hvad er koblingen mellem dem? Og hvorfor er så mange mennesker, også nogle af ofrene selv, villige tilat gå så meget igennem for at forhindre, at sandheden kommer frem?

Rejseholdet er splittet og kæmper på flere fronter, både internt og i hemmelighed hver for sig. Men da en af de brutale voldtægter ender med et dødsfald, samles teamet i kampen mod den ansigtsløse, kvindefjendske voldtægtsforbryder.

Det er sjette del af serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman.


Min anmeldelse:
Handlingen i bogen følger 2 hovedspor: dels de komplekse personlige relationer mellem personerne i rejseholdet, hvor Bergman som altid er markant del af konflikterne, og dels selve sagen med de barske serievoldtægter. Vægten mellem de 2 spor varierer gennem bogen, og selv om det personlige tager noget fart af krimisagen, så bliver det alligevel til en rigtigt spændende historie. Og det hele hænger alligevel sammen, for selvfølgelig påvirker konflikterne arbejdsglæden og dermed det faglige arbejde, og der er også lagt nogle vildt overraskende linjer til næste bog i serien, der kun kan komme for langsomt.

Sebastian Bergman er en de mest usympatiske hovedpersoner, jeg har læst om i krimiserier, og det synes de fleste af hans kollegaer sandelig også. Det eneste formildende er hans effektivitet og evne til at finde den usædvanlige vej mod løsningen. Han er vildt irriterende og provokerende ud over alle grænser med f.eks. sin grænseløse behov for sex og så er han betydeligt mere charmerende og tænkende end f.eks. den 100 % gennemført usympatiske Evert Bäckstrøm fra Leif G.W. Persons bøger.

Det står helt klart, at der bag bogen står et par drevne og vildt dygtige historiefortællere. Det er denne bog et godt bevis på sammen seriens tidligere bind, men det gælder også deres manuskripter bag flere Wallanderfilm og Broen.

Historien om voldtægterne fortælles set fra både ofrenes og forbryderens vinkler, og opklaringen foregår med en støt stigende spændingskurve ferm mod den lidt overraskende, men helt logiske løsning – og en sidste voldsom udgang på bogen.

Bogen får 9 point på min krimspændingsskydeskive og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt
En højere retfærdighed
Hr. Ferdinand, 2018
428 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget