Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Helle Vincentz: Søster min

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 16 Mar, 2019 20:36

Fra bogens bagside:
Da et dansk medicinalfirma skal lancere sin største satsning nogensinde - en banebrydende pille til kvinder med depression som også site sexlysten - får den administrerende direktør nys om, at en medarbejder anonymt har sendt ulovlige dokumenter til Lægemiddelstyrelsen.

Han kontakter CJ Consult, hor Sofie Muink netop er blevet ansat, og hun får til opgave at finde den skyldige. Men hun har knap taget hul på efterforskningen, før alle hendes alarmklokker kimer. Meget tyder nemlig på, at direktøren har væsentligt større problemer end nogle forbudte papirer.

For en medarbejder har åbenbart haft sin helt egen dagsorden. Ud over de indsendte dokumenter har vedkommende nemlig taget sagen i egen håndbog fjernet alt - og alle - der kunne stå i vejen for pillens succes.Min anmeldelse:
Hovedpersonen Sofie Munk har i denne bog skiftet jobbet som antropolog ud med sin indsats som privat efterforsker. I seriens første bind "Stjålne liv", som jeg aldrig har fået læst, fordi der har været så mange andre bøger forbi mine læsebriller, var omdrejningspunkterne store problemer på en fertilitetsklinik samt magtkampe i dansk politik.

Denne nye bog er helt oplagt baseret på omfattende research af arbejdsprocesserne i medicinalindustrien og procedurerne for godkendelse af ny medicin. Og det ville nok blive lidt for teknisk til en almindelig krimi, men i en videnskabsbaseret spændingsbog om medicin, medicinforskning og medicinforsøg som denne er det en helt nødvendig ingrediens.

Samtidig med beskrivelserne fra medicinalbranchens følges opklaringen af sagernes rette sammenhæng intenst. Selvfølgelig har ikke alle helt enstrengede dagsordener og rent mel i posen, og lige så selvfølgeligt bliver det rigtigt farligt. Bogen er rigtigt spændende og overraskende. Dertil kommer, at Sofie Munk er en interessant figur, der både vokser med opgaven og som person i løbet af læsningen af bogen.

Jeg har med stor fornøjelse læst Helle Vincentz øvrige spændingsbøger fra Kenya, Filippinerne og Grønland, hvor hovedpersonen Caroline Kayser på forskellig og meget dramatisk vis bl.a. blandes i politiske og økonomiske magtkampe om olie. Med disse positive oplevelser med Helle Vincentz bøger ærger det mig lidt, at jeg ikke har fået læst den første bog om Sofie Munk. Det skal jeg helt sikkert have rettet op på - under alle omstændigheder inden næste bind i serien skal læses.

Denne bog får 8 sikre skydeskivepoint og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Helle Vincentz
Søster min
People's Press, 2019
368 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget