Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Anne Holt: En grav til to

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 25 Mar, 2019 20:56

Fra bogens bagside:
Selma Falck er succesrig advokat, tidligere håndboldstjerne og populær kendis. Nu er hun i dyb krise. På kort tid har hun mistet alt: Ægteskab, børn, arbejde og hjem. Og det er hendes egen skyld. Hun må flytte ind i en rotterede af en lejlighed uden andet selskab end en kat, hun ikke kan fordrage.

Norges bedste kvindelige langrendsløber, Hege Chin Morell, bliver testet positiv for doping. Selma Falck bliver opsøgt af skiløberens stenrige far, der mener, at hans datter har været udsat for sabotage. Han giver Selma den tilsyneladende umulige opgave at bevise Heges uskyld.

Kort efter bliver en mandlig langrendsløber fundet død efter en ulykke under træningen. Obduktionen viser, at han også har været dopet. Panikken i langrendsmiljøet er total.

I sin søgen efter sandheden og sin kamp for at få sit liv tilbage på ret køl afdækker Selma Falck korruption, økonomisk rod og lyssky forbindelser i hjertet af norsk nationalsport.


Min anmeldelse:
Anne Holt har med dette første bind i en ny serie for alvor lagt spor ud til endnu en rigtigt spændende række gode krimier. Begyndelsen er under alle omstændigheder forrygende spændende - og som forventet ud fra mine oplevelser med Anne Holts øvrige bøger også rigtigt godt skruet sammen samt velskrevet. At bogen fortæller sin spændende historie på helt klassisk måde for et krimiplot er heller ikke overraskende. Plottets bagved liggende motiv er set flere gange før, men Anne Holt formår alligevel at overraske en hel del undervejs, så bogen fungerer fortælleteknisk rigtigt godt.

I romanen er der nogle meget interessante personer, det vil være en fornøjelse at følge fremover. Især hovedpersonen, Selma Falck, med sine mange facetter bestående af især svage sider, men også hendes mange stærke evner, er en person, jeg vil se frem til at møde igen.

Samtidig er konflikterne i bogen meget interessante. Det er især her, jeg finder bogen for alvor fascinerende. Med sit fokus på hele miljøet om det norske landshold i langrend og med Selma Falcks fortid i den anden norske nationalsport, kvindehåndbold giver bogen et interessant indblik i den norske nationalsjæl og folkets fascination af landets sportshelte. Nå ja, og så er bogen rigtigt spændende læsning!

Jeg giver bogen fuldt fortjente 9 skydeskivepoint her på min blog og 5 krimihjerter på krimifan.dk.
Anne Holt
En grav til to
Modtryk, 2019
362 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget