Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Chloe Benjamin: De udødelige

Alt muligt andet godtPosted by Per Drustrup 26 Mar, 2019 21:51

Fra bogens bagside:
En synsk kvinde flytter ind på øverste etage i elbygning på Hester Street i New Yorks Lower East Side. Man siger om hende, at hun kan forudsige alle menneskers dødsdag. Og netop det år - sommeren 1969 - virker det, som om der sker spændende ting for alle andre end de fire søskende, Simon, Klara, Daniel og Varya Gold. Folk flipper ud på Woodstock, og alle har set Midnight Cowboy.

For at opleve bare en smule spænding sniger de sig en dag til at møde den synske kvinde, og hun giver hver af dem en profeti, der kommer til at trække dybe spor gennem deres liv, og den måde de vælger at leve det på.


Min anmeldelse:
Samtidig med at bogen er den familiesaga, den beskrives som på forsiden, er det et tidsbillede af perioden 1969-2010, som den dækker. Bagved ligger desuden begreber som skæbne, familie, tro og om at leve livet samt endnu mere.

Historiens bærende personer er de 4 jødiske søskende, der som 7-11-årlige får deres dødsdato at vide af den mystiske kvinde. Bogen fortæller i 4 kronologisk opbyggede hovedafsnit, hvor vi som læsere i hvert følger en af de 4 søskende. På de måde får vi både et samlet familiebillede og et stærk beskrivelse af de fire meget forskellige søskende og deres relationer indbyrdes og til resten af familien. Det gøres meget velskrevet og med stor livsklogskab, og det giver indsigtsfulde og gribende vinkler på en intens og bevægende historie.

Lev livet og læs bogen! Den får 5 klare stjerner af mig:

Chloe Benjamin
De udødelige
Politikens Forlag, 2019
340 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.