Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Kim Faber og Janni Pedersen: Vinterland

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 28 Mar, 2019 20:30

Fra bogens bagside:
Alle i dansk politi ved, hvem Martin Juncker er. En af landets bedste drabsefterforskere, godt gift, far til to. Men Juncker har trådt ved siden af, er blevet forflyttet og befinder sig nu i en lille sløv provinsby på Sydøstsjælland. Han skal lede en ny lokalstation og kan samtidig tage sig af sin gamle demente far. Det burde være udramatisk, men så lander en spektakulær drabssag på hans bord. En mand bliver fundet myrdet, og konen er forsvundet. Ingen har set noget, der er ingen spor at gå efter, intet åbenlyst motiv.

Junckers tidligere makker Signe Kristiansen er stadig i sit vante job i København. Hun ser frem til en rolig jul sammen med sin familie, da en kraftig bombe springer på et julemarked i Indre By. Signe står i spidsen for jagten på gerningsmændene, men sporene ender hurtigt blindt - indtil hun får et tip, der trækker sagen et sted hen, hvor hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.


Min anmeldelse:
Journalist- og forfatterparret har med denne debutroman skruet et iskoldt, effektiv og meget spændende billede sammen af Danmark lige nu. Alle historiens elementer er kendte fra tidens debat og konfliktpunkter, så at læse bogen er lidt som at se nogle ugers nyheder kondenseret til et hårdt skåret sammendrag. Jeg nævner i uddrag: behandling af flygtninge/indvandrere, politiets arbejde, terrorangreb, ghettoer, rockere, PET, utroskab, ekstremister, demens, vandkant/hovedstad.

Det er positivt ment, for på den måde virker bogen spændende, troværdig og vedkommende. At forfatterne så har sat elementerne ind i uventede relationer og på den måder har skabt et rigtigt interessant spændingsfelt, gør bogen til spændende læsning.

Bogen foregår i løbet af 14 dage hen over jul og nytår, og det er på alle måder en kold tid, handlingen beskriver. Der er ikke meget varme undervejs, og det er en barsk virkelighed, der viser sig på både det personlige og overordnede plan. Ret hurtigt lægges der ud med et meget bestialsk dobbeltdrab og et voldsomt bombeangreb i København med mange døde, og det fortsætter med en voldtægtssag på og et brandattentat mod et flygtningecenter. Så er rammen sat, og langsomt men sikkert tegner der sig overraskende forbindelser mellem de forskellige sager. Jeg afslører ikke mere.

Medvirkende til min gode læseoplevelse - jeg "slugte" bogen ret hurtigt - er de interessante hovedpersoner samt nogle gode bipersoner. Det kunne være godt at følge dem videre i tiden og samfundet, men der er ikke meldt noget ud om en evt. fortsættelse. Mon ikke den kommer?!

Det bliver til 9 skydeskivepoint her på min blog og 5 krimihjerter på krimifan.dk

Kim Faber & Janni Pedersen
Vinterland
Politikens Forlag, 2019
463 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget