Drustrups Bogblog

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Matthew Arlidge: Kongens efterfølger

Krimi og spændingPosted by Per Drustrup 29 Mar, 2019 21:52

Fra bogens bagside:
Kommissær Helen Grace har oplevet mange tragedier i sit liv, men da der bliver fundet et lig i en S/M-natklub i Southampton, kommer døden pludselig alt for tæt på.

Helen skjuler sin personlige forbindelse til offeret - og et dobbeltliv, der bør hemmeligholdes for enhver pris. Hun bliver som besat og sætter sine folk på arbejde i døgndrift for at efterforske hvert et spor.

Da morderen slår til igen, slider det ikke kun hårdt på Helen, men også på hendes medarbejdere. Bølgerne går højt på stationen, venskaber kommer under pres, og Helen står over for et umuligt valg.

Skal hun bekende kulør og miste kontrollen over sagen? Eller skal hun dækkende r sine mørkeste hemmeligheder og risikere at blive fanget i spindet?

Uanset hvad hun gør, holder morderen ikke inde, før sandheden bliver afsløret: Der findes en skæbne værre end døden...


Min anmeldelse:
Dette er en tilståelsessag! Jeg har syndet. Jeg har (næsten) begået en forbrydelse! Jeg har snydt! Altså snydt mig selv! Jeg er blevet straffet. Hårdt, synes jeg.

Sagen er den, at jeg sidste år læste om anmeldte de første 2 bøger i serien med Helen Grace - "Okker, gokker" og "Bro, bro brille" - læs dobbeltanmeldelsen her: http://blog.drustrup.dk/#post120, men min forseelse er, at jeg siden ikke har fået læst de følgende 2 bøger "Dukkehuset" og "Tampen brænder"!!

Nu efter at have læst denne 5. bog i serien fortryder og angrer jeg min forseelse, for selv om jeg havde mine overvejelser om nødvendigheden af de særdeles groft voldelige og udpenslede forbrydelser set ud fra deres nødvendighed i forhold til plottet, så kan jeg i denne seneste bog se en nøje sammenhæng. Volden er ikke blevet mindre, men den hænger fint sammen med plottet. (Alligevel er min personlige grænse for voldsniveauet nok ved at være nået).

Jeg idømmer mig selv den bod mindst at læse alle de følgende bind i serien. Der er i øjeblikket udkommet 8 ialt på engelsk. Som tillægsstraf vil jeg overveje også at læse bind 3 og 4, når de dukker op fra bunden af stakkene med ulæste bøger...

Også denne gang er Helen Grace på jagt efter en supervoldelig og dedikeret seriemorder, og igen spiller hendes egen mørke sider med nødvendigheden af at udøve sadomasochistisk sex og med hendes personligt traumatiske baggrund ind i hele sagens forløb. Helen Grace er den absolutte hovedperson, men hendes to kvindelige kollegaer og souschefer og en kvindelig, grænseoverskridende sensationsjournalist spiller også centrale roller. Specielt at en mandlig forfatter har så markant et firkløver af på hver sin måde stærke kvinder.

Det vil være endnu en forbrydelse at fortælle mere om handlingen, end bagsideteksten afslører, så det gør jeg ikke!

Der er henvisninger til tidligere sager/bøger, og bøgerne hænger sammen. Alligevel lykkedes det mig fint at følge med, men det skyldes nok, jeg kendte udgangspunktet. Nye læsere skal begynde forfra på serien, hvis de kan klare en krimi i denne stil. Alle seriens titler refererer til gamle børnelege, men som det fremgår her heller ikke denne bog for børn - eller sarte sjæle!

Jeg er helt sikkert nødt til at læse næste bog så hurtigt som muligt, for jeg blev efterladt yderst på stolen med en seriøs cliffhanger!

Bogen får 8 skydeskivepoint her på min blog og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Matthew Arlidge
Kongens efterfølger
Jentas, 2019
335 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget